Opheffing standaard zesde klasse – versterkte promotieregeling

Het eerste zondagelftal van Rivierwijkers komt in het seizoen 2014/15 uit in de zesde klasse. Per 2015/16 wordt de zesde klasse opgeheven en promoveren alle teams in principe door naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Om de zesde klasse in de huidige jaargang niet van alle spanning te ontdoen, heeft de KNVB besloten tot een aangepaste promotie regeling vanaf de zesde klasse:

de kampioen en de twee periodewinnaars maken kans op promotie naar de vierde klasse. Gezamenlijk met de periodekampioen van de vijfde klasse én de herkansers van de vierde klasse wordt er in acht poules van drie teams gestreden om acht tickets voor de vierde klasse. Voor zondag 1 betekent deze regeling concreet het volgende:

- Bij behalen kampioenschap wordt er samen met de nr.13 van 4F (n.n.b.) en de 1e periodekampioen van 5C (SC de Eland uit Amsterdam) gestreden om één plek in de vierde klasse.

- Bij behalen van een (vervangende) periode wordt er eerst in één beslissingswedstrijd met de andere periodekampioen van onze eigen competitie gespeeld om het klassenperiodekampioenschap. Indien deze gewonnen wordt, wordt er samen met de nr. 13 van 4H (n.n.b.) en de 3e periodekampioen van 5D (n.n.b.) gestreden om één plek in de vierde klasse.

 

Alle overige zesde klassers inclusief de verliezers van bovenstaande wedstrijden, komen volgend seizoen uit in de vijfde klasse.

bron: Handboek competitiezaken West 1 - versie 2.0

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten