Seizoens-wrap up 2018-2019

SEIZOENS-WRAP UP 2018-2019 – DEEL 1 

 

Met een spetterende (letterlijk en figuurlijk) Amelisweerd-Cup is het seizoen 2018-2019 inmiddels echt op zijn einde gekomen. Dus tijd voor een kleine wrap-up van de prestaties buiten de kanteltine van de Wijkers. Want waar die 3e helft glansrijk gewonnen werd (wat heet, sommigen zagen zelfs dubbele cijfers op het scorebord, dat we niet eens hebben, verschijnen…), hebben we op het voetbaltechnische gebied toch moeite de bijnaam ‘RiverWankers’ af te schudden. Het onder luid applaus, gejoel en bombastische champions league achtige muziek probeerde tegenstanders te intimideren en enige allure aan de club te geven, maar dit werd door de meeste tegenstander schouderophalend afgedaan alsof we Fc Zonnepaneel op het dak zijn. 

 

De Rivierwijkers acteren dan ook op een niveau dat eigenlijk niet passend is bij de omvang, populariteit, prestige, netwerk, uitstraling, grandeur en ambitie van de club. Echt hooggeplaatst voelen we ons wat dat betreft niet in onze Koningsblauwe shirts op het adellijke sportcomplex, want we spelen op enkele uitzonderingen na in de onderklasse van het amateurvoetbal. Eén van die uitzonderingen is Zaterdag 2, die zorgde er dit seizoen voor dat we zowaar 3e klasse-voetbal op ons kunstgras konden bewonderen. Dit zelfgekroonde ‘vlaggenschip’ hebben hun debuutseizoen echter aangrepen om meegezogen te worden in het moeras en keurig op de laatste stek te eindigen… Een lichtpuntje in dit verband vormt de vrijdag met het 35-plus voetbal. Alle drie de teams, met daarin veel sterspelers uit het verleden van onze club wisten op hun oude dag nog het goede voorbeeld te geven: in de najaarscompetitie een promotie af dingen binnen de 1e klasse voor de tweede cyclus in het voorjaar (het lijkt er sterk op dat dit ook de enige klasse in deze discipline is, maar dat zetten we voor het gemak dus maar even tussen haakjes). En ook nog een 1e plaats voor 35+ 3 in dit voorjaar, Hulde! Naast een degradant leverde de zaterdag-afdeling overigens ook een kampioen op. Zaterdag 8 had stalen zenuwen en won haar kampioensduel met 7-0 (van de nummer laatst die werkelijk ook maar 1 punt aan een gehele competitie had overgehouden, maar toch, doe het maar…). Daarop mochten zij, na een inleidende vuurwerkshow, net aan de traditionele rondvaart maken door de grachten van ons stadsie. En daarna worstjes draaien op de BBQ waar het zure zaterdag 9 (3x 3.0) haar abdominale seizoensslot probeerde weg te drinken met kannetjes Weizen en Corona’s voor Lodder die voor het eerst sinds mensenheugenis de topscoorderstitel aan zijn neus voorbij-gesleept zag worden. Hij prevelde nog iets over assists, dubbele telling op trainingen en een hattrick bij een ander team, maar het blijft bij ongetwijfeld enorme revanche-gevoelens voor volgend seizoen (ik, topscoorder en statistiekfreak, krijg dan vast geen bal meer…). 

 

Na deze lange inleiding zoomen we even wat verder in op de zaterdag, zondag, de dames, de veteranen en de verschillende teams. 

 

De Zondag 

Als zaterdagspeler kan ik natuurlijk makkelijk stellen dat het voetbal op de zondag weinig voorstelt 😉. Dat kan liggen aan het niveau van onze eigen teams. Want een blik op de ranglijsten, aantal gewonnen wedstrijden en doelsaldi stemmen tot weinig vrolijkheid. Om over de Beker maar even helemaal te zwijgen. Die wedstrijden werden door de zondag echt als oefenpotjes gezien, want van de 18 bekerwedstrijden werd maar 1 wedstrijd omgezet in winst. Het vijfde mag zich de Zondagse Cupfighter noemen met een waarschijnlijk zwaarbevochten 2-1 winst op AVC 5. 

 

Dat geoefen in de beker, waarin nog over verzachtende omstandigheden als opbouw van conditie na de zomer en het uitproberen van tactieken kan worden gepraat, zou dan moeten leiden tot een sterke opening van de competitie. Als in ‘dan staan we er’. Maar dat lukte werkelijk geen enkel zondagteam. Met maar liefst 25 tegentreffers in totaal werden zij allemaal na een eerste verliespartij meteen gedwongen tot achtervolgen. Alleen Zondag 4 lukte dat nog enigszins, zij werden 4e in de eindrangschikking (met een negatief doelsaldo, wat op zichzelf al best een prestatie is). Ze werden zo een soort ‘best of the rest’ in hun competitie, maar dan als je de nummers 2 en 3 niet meetelt… Een AZ dus, ook winnen van de top 3 bleek lastig, maar toch 2 van die 6 wedstrijden gewonnen. 

 

Ons enige echte prestatie-elftal, het Zondag 1 van coach Milton Vaarnold wist zich met, laten we zeggen, gevarieerd seizoen, naar een 7e plaats te voetballen. Omdat hun competitie uit 13 teams bestond betekende dat ze niet in het linker, maar ook niet in het rechterrijtje belandde, maar in hun eigen niemandsland… Ze deden dat met veel doelpuntrijke uitslagen, zo zal de 6-6 in de uitwedstrijd bij t Goy nog lang in het geheugen staan van de 1,5 toeschouwer aan de Tuurdijk. En de thuiswedstrijd tegen Amsvorde eindigde in een pijnlijke 1-8, wat uit enigszins recht gezet werd met een 2-1 winst. Wat ik al zei, een gevarieerd seizoen.  

 
Dan hebben we nog Heren 2 en Vrouwen 1, die allebei één a laatste werden. Zondag 2 zette in februari en maart nog wel een mooie serie van 4x winst neer en leek op weg naar een leuke tweede seizoenshelft. Maar ze vervielen in oude (?) fouten en ontliepen degradatie nipt. De Vrouwen, Dames of Meisjes zorgden vooral voor extra gezelligheid op de club zullen we maar zeggen. Op het einde van het seizoen hadden ze de voor henzelf waarschijnlijk ook onbegrijpelijke tactiek eindelijk door en wonnen pardoes twee keer op rij met 3-0. Maar dat was too little too late en een 9e stek met 9 punten bleek dit seizoen het hoogst haalbare. 

 

Totaal-overzicht Zondag 

  • 124 wedstrijden met 50 keer winst en maar 9 gelijke spelen werden zo 159 punten gehaald (gemiddeld 1,28 punt per wedstrijd), dat houdt vaker een verloren wedstrijd dan een wedstrijd waarin punten werden gehaald. 
  • Gemiddeld 2,12 doelpunt gescoord, maar met 339 tegengoals er ook gemiddeld 2,73 tegen gekregen 
  • Angstgegner: Aurora, alleen Zondag 4 wist te winnen op het Sportpark Hoog Weerdenburg in Odijk. 
  • Grootste uitslagen (positief): 9-1 tegen Nieuw Utrecht Sv en 10-3 winst tegen Maarssen van Zondag 3. 
  • Beste resultaat tegen de kampioen van de competitie: Zondag 3, 4-0 winst. 
  • Beste zondagteam: gezien de twee vorige punten, niet verwonderlijk dat dit Zondag 3 is, die hebben als enige een positief doelsaldo en met 1,77 behaald punt per wedstrijd het beste gemiddelde (in oktober-november lagen ze zelfs op kampioenskoers met 4x winst en 31 doelpunten op rij, maar toen stokte de leverde een 6e stek op). 
  • Beste damesteam: Rivierwijkers Zondag Vrouwen 1 😉 
  • Veldslag tegen VSC (oftewel de Derby van de Koningsweg): 2-0 verlies 

 

In DEEL 2 zullen we inzoomen op de zaterdag en dan eens kijken of het daar wat beter gelukt is… 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten