SEIZOENS-WRAP UP 2018-2019 – DEEL 2

 

Alle eredivisie clubs hebben hun training al weer hervat, wij zijn al weer druk / klaar met zomeravondvoetbal op donderdag, maar nog niet met terugkijken op vorig seizoen. Er zijn nog belangrijke lessen te leren. Gelukkig hebben resultaten uit het verleden niet altijd garanties voor de toekomst, zagen we bij de zondag. Wat dat betreft kan de zaterdag-afdeling met een iets beter gevoel terugkijken op het seizoen. In ieder geval winnen zet het qua statistieken met de zondag. En dan bedoel ik niet alleen in aantal teams (10 om 6) en gespeelde wedstrijden (212 om 124). In zowel de beker als de competitie is er door de Zaterdagteams gewoon beter gepresteerd:

 

Totaal-overzicht

  • 212 wedstrijden met 105 keer winst zo’n beetje de helft van de wedstrijden gewonnen. Ook hier zijn gelijke spelen schaars (21 wedstrijden, oftewel bij 10%). Hiermee werden 336 punten gehaald (gemiddeld 1,58 punt per wedstrijd).
  • Er werd veel gescoord, met gemiddeld 2,9 doelpunt bijna 3x per wedstrijd (612 in totaal). Maar met 409 tegengoals bleek dat de zaterdagkeepers ook gemiddeld 2,3 keer mochten vissen…
  • Angstgegner: geen specifieke club kunnen ontdekken
  • Grootste uitslagen (positief): 0-9 uit bij DOSC 4 van Zaterdag 4, 9-1 winst tegen aartsrivaal VSC door door Zaterdag 7. En een speciale vermelding een 8-0 en 9-1 winst van Vrouwen Zaterdag 1 (de 9-1 was tegen Ody die in die competitie gemiddeld 7!! tegengoals te verwerken kregen).
  • Beste resultaat tegen de kampioen van de competitie: Zaterdag 9, twee keer winst. Uit een luizige 0-1, thuis een veegpartij: 5-1.
  • Beste zaterdagteam: Zaterdag 8, kampioen met een serie van 14x winst. Hulde!
  • Beste damesteam: Rivierwijkers Zaterdag Vrouwen 1 😉
  • Veldslag tegen VSC (oftewel de Derby van de Koningsweg): 5-4 winst

 

Wat opvalt is dat vooral de Zaterdagteams 7, 8 en 9 een lekker seizoen hebben gedraaid. Misschien een tip voor de Zondag, om niet met 1 t/m 5 het seizoen in te gaan, maar met 6 t/m 10… Baat het niet, dan schaadt het ook niet zoveel 😉. Hieronder een korte bespreking van de seizoenen van deze 6e klasse toppers.

 

Zaterdag 7:  Seizoen begonnen als poulewinnaar in de beker met o.a. Ody 9 als tegenstander. In de volgende ronde door Ody 8 uitgeschakeld… Een lekker seizoen gedraaid met uiteindelijk een 3e stek in een competitie van 12. Daarbij vaker uit gewonnen dan thuis (7 om 5). En daarbij ook twee keer winst tegen de uiteindelijke top 2, waaronder een 9-3. Met iets meer consistentie zou er volgend jaar zomaar een kampioenschap in kunnen zitten…

 

Zaterdag 8: Poulewinnaar in de beker, maar ook de volgende ronde eruit. De focus lag op het kampioenschap in de competitie, die met gemiddeld 4,6 goal per wedstrijd glansrijk werd binnengehaald. Gek genoeg werd alleen de 1e wedstrijd van het seizoen verloren…

 

Zaterdag 9 (3x 3.0): Na twee keer winst en een zeperd in de beker waren ze goed opgewarmd voor de competitie maar hadden daar toch wat moeite om er echt in te komen. De wisselvalligheid in de samenstelling van de wedstrijdselectie (57 unieke spelers gebruikt in het seizoen) werkte door in de resultaten. Tot dat MVP en Fluglkoning Michiel de gelederen sloot en tot na de winterstop een ongeslagen serie van 10 en twee keer winst tegen de nummer 1 Zat 9 op pole position bracht. Maar toen werd de stelling kampioen word je tegen de kleintjes weer bevestigd, want na een dubbel verlies tegen laag geplaatste teams ging de schaal toch naar De Bilt. Tip voor volgend jaar: ook uit wat vaker winnen (dit seizoen maar 4x, tegen 9x thuis).

 

Vaker uit winnen geldt ook voor Zaterdag 2, die wonnen alleen thuis. En eindigde daarmee ook als laatste in hun competitie. Toch een beetje ’t Vlaggenschip van een moddervloot zo…

Zaterdag 3 draaide een degelijk seizoen dat ze als 4e afsloten. Veel overwinningen maar ook af en toe een zeperd die het zelfvertrouwen van dit doorgaans soepel spelende team zo had aangetast dat er een AZ-complex gold: tegen de top 3 werd maar één keer gewonnen. En kan het aloude voetbalcliche van stal worden gehaald: dan sta je aan het einde van de rit toch waar je hoort. Dat kun je vast ook zeggen van Zaterdag 4 die het presteerde om 11x te winnen en ook 11x te verliezen. En daarmee ook 6e van de 12 werden. Zaterdag 5 begon het seizoen voortvarend, de eerste 4 duels werden omgezet in winst. Maar hun seizoen duurde met maar liefst 26 wedstrijden lang. Te lang. Er zat ook een serie van 9 zonder punten bij en de finish was dan ook een 11e stek. Komen we bij Zaterdag 6. Poulewinnaar in de beker, maar ook hier een verlies in de eerste knock-out-ronde. Dat erop of eronder is nog geen kwaliteit van de Wijkers… Door een duidelijke winterdip (o.a. 9-3 verlies), en een opleving aan het einde van het seizoen (6-1 en 7-3 winst) in mei werd geëindigd in het linkerrijtje (Zat 6, werd zo 6e in de 6e klasse).

 

Dan hebben we nog de specials. Alhoewel, beide al zeer ingeburgerd zijn op de club. De Veteranen natuurlijk helemaal want die spelen er al langer dan iedereen… Zaterdag 45-Plus 1 kende een goed bekerseizoen: winst van de poule (en in de knock-out ook echt groggy met een 9-0 verlies). Daarna een slechte start en vervolgens zo af en toe een leuke pot in de regio Amsterdam. Eindresultaat: 8e.

De andere special is voor sommige heren van de club ook echt heel speciaal (ik noem geen namen, want die zijn al bekend genoeg): Zaterdag vrouwen 1. Die wonnen vaker uit dan thuis (6 om 5) en wisten geen winst te boeken tegen de toppers uit hun competitie. Maar wel een paar grote uitslagen. Misschien vaker eigen gebakken taart in de dug-out? Dan valt de 5e plek van dit jaar vast te verbeteren…

 

Al met al is de club (en de enkele verdwaalde toeschouwer) de grote winnaar: er werd binnen en buiten de lijnen veel gescoord, namelijk bier, goals, penalties, bittergarnituren en elkaar. Wat een verbinding en saamhorigheid, wat een club!

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten